Vztah makroekonomických fundamentálních ukazatelů a výkonnosti firmy aplikace na firmu Alba Metal s.r.o. - Klim, Michal (2011)
Bakalářská práce zkoumá vztah makroekonomických ukazatelů s ukazateli výkonnosti podniku. Konkrétně se zabývá výkonovými ukazateli podniku Alba Metal s.r.o. Podnik působí jako dodavatel českého i zahraničího automobilového průmyslu. Vzhledem k charakteru vedení podniku porovnávám rentabilitu vlastního kapitálu jako výkonový ukazatel podniku s fundamentálními makroekonomickými ukazateli včetně platební bilance. Sledované období zahrnuje léta 2004 až 2009. Součástí práce je podrobný rozbor situace v podniku i v ekonomice v jednotlivých letech. Práce vychází z finanční analýzy podniku. Zdrojem makroekonomických ukazatelů jsou veřejně přístupné statistiky českého statistického úřadu, ČNB a OECD.