Hodnocení vybraných podniků pomocí predikčních modelů - Horák, Jan (2011)
Hlavním cílem této bakalářské práce je predikovat finanční situaci vybraných podniků a posoudit vypovídací schopnost predikčních modelů v praxi. K dosažení tohoto cíle jsou vybrány čtyři podniky. Oděvní podnik, a.s. a Veba, textilní závody a.s. jsou představiteli textilního průmyslu. Olšanské papírny a.s. a Duropack Bupak Papírna s.r.o. jsou představiteli papírenského průmyslu. Vždy jeden podnik z každého vybraného páru představuje podnik v problémech, zatímco druhý představuje úspěšný podnik těšící se finančnímu zdraví. Účelem první části bakalářské práce je poskytnutí teoretického základu, který se váže k predikčním modelům. Ve druhé části práce jsou získané teoretické znalosti využity a dochází k praktickému využití predikčních modelů. V závěrečné části práce jsou zhodnoceny a porovnány výsledky a jsou uvedena doporučení pro možné budoucí použítí predikčních modelů.