Finančný trh USA v rokoch 2000-2010 - Leitner, Tomáš (2011)
Cieľom práce je zamerať sa na príčiny vzniku a priebeh finančnej krízy, jej prechod z americkej hypotekárnej krízy na celosvetovú finančnú krízu, zaoberá sa popisom fungovania sekuritizovaných nástrojov a ich úlohou vo finančnom systéme, mapuje vývoj na trhu s nehnuteľnosťami a situáciu na trhu s repom.