SR po vstupe do EU – makroekonomické porovnanie - Kyseľ, Juraj (2011)
Cieľom tejto práce bolo zmapovanie makroekonomickej úrovne Slovenska v dvoch obdobiach - pred a po vstupe do EU. Úvod praktickej časti je venovaný druhom výpočtu HDP s názornými ukážkami. Dôraz bakalárskej práce je ale kladený na vývoj reálnej a nominálnej konvergencie SR oproti európskemu priemeru. Práca taktiež obsahuje porovnanie vývoja konvergencie Slovenka s krajinami EU-5.