Nabídka povinného ručení na Českém trhu - Bočková, Marie (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem nabídky povinného ručení na českém trhu, které se dotýká každého majitele motorového vozidla. První část je zaměřená na obecnou charakteristiku povinné ručení a základních pojmů s ním souvisejících, historický vývoj a legislativu. Druhá část se zabývá současnou situací na trhu povinného ručení v České republice. Ukazuje rozdělení trhu neživotního pojištění, vývoj počtu retistrovaných a pojištěných vozidel a především jsou zde představeny novinky v povinném ručení pro rok 2011, a to jak v obecném měřítku, tak i u konkrétních vybraných pojišťoven. Třetí část je zaměřena na popis produktů, které nabízejí jednotlivé pojišťovny v ČR. Ve čtvrté části je soustředěna pozornost na srovnání výše pojistného u několika modelových přikladů.