Nabídka povinného ručení na Českém trhu - Bočková, Marie; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem nabídky povinného ručení na českém trhu, které se dotýká každého majitele motorového vozidla. První část je zaměřená na obecnou charakteristiku povinné ručení a základních pojmů s ním souvisejících, historický vývoj a legislativu. Druhá část se zabývá současnou situací na trhu povinného ručení v České republice. Ukazuje rozdělení trhu neživotního pojištění, vývoj počtu retistrovaných a pojištěných vozidel a především jsou zde představeny novinky v povinném ručení pro rok 2011, a to jak v obecném měřítku, tak i u konkrétních vybraných pojišťoven. Třetí část je zaměřena na popis produktů, které nabízejí jednotlivé pojišťovny v ČR. Ve čtvrté části je soustředěna pozornost na srovnání výše pojistného u několika modelových přikladů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses