Pranie špinavých peňazí - Polakovič, Martin; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Pranie špinavých peňazí je proces, pri ktorom sa snažia zločinecké organizácie vzbudiť dojem legálneho pôvodu peňazí. Keďže sa však jedná o príjmy z činností nelegálnych, je aj samotný proces nelegálny, nech je ich postup akokoľvek rafinovaný a prešpekulovaný. V práci sa snažím túto problematiku priblížiť, vysvetliť a poukázať na možné indikátory či znaky takéhoto procesu. Rozoberám najčastejšie a najpoužívanejšie spôsoby vždy s doložkou najslabších miest, vďaka ktorým je možné obdobný proces odhaliť, a tak mu zabrániť. Táto problematika sa objavila v nedávnej minulosti a súvisela s globalizáciou trhu a uľahčením presunu (nelegálneho) tovaru a tak isto aj peňazí. Nejedná sa o súbor zaužívaných pravidiel a postupov, ale naopak, o živý proces ktorý sa stále prispôsobuje novým poznatkom a situáciám.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses