Zkušenosti soukromého sektoru s outsourcingem v ČR - Petrová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Šumpíková, Markéta, 1970-; Rydvalová, Petra (2011)
Tato diplomová práce se snaží podat přehled o problematice outsourcingu. Cílem práce je především získat poznatky o zkušenostech soukromého sektoru s outsourcingem v České republice a popsat metody hodnocení efektivnosti outsourcingu, které slouží jako podklad pro rozhodování o využívání outsourcingu v podnicích. V teoretické části jsou popsány základní pojmy a význam outsourcingu, příležitosti a rizika outsourcingu a důvody pro využívání tohoto nástroje. Pro získání praktických zkušeností českých firem s outsourcingem byl proveden výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření. Získané a zpracované údaje jsou uvedeny v praktické části této práce. Zkušenosti s outsourcingem v zahraničí jsou popsány jako souhrnné poznatky odborníků zabývajících se problematikou outsourcingu. Součástí práce je komparace zkušeností soukromého sektoru s outsourcingem v České republice a v zahraničí. V závěru práce je obsažen souhrn nejpodstatnějších zjištěných výsledků a poznatků výzkumu.
Vedoucí práce: Markéta Fantová Šumpíková
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Keywords: outsourcing; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; outsourcing; master's theses