Identifikace a významnost impulsů na objemy obchodů akcií - Eichinger, Štěpán; Musílek, Petr, 1965-; Tuček, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá vlivem různých impulsů na zvýšenou obchodní aktivitu investorů realizovaných v kusech akcií u jednotlivých titulů indexu Dow Jones na Newyorské burze a NASDAQu (Cisco, Intel a Microsoft) v roce 2010. Impulsy byly zejména fundamentálního charakteru, od makroekonomických dat až po firemní události, které byly sděleny v ústních prohlášeních nebo písemnou formou, ale jejich obsah a vliv byl šířen bezprostředně po zveřejnění internetem. Identifikace impulsů zahrnuje určení významného činitele, konkrétní zprávy, která měla mít vliv na objemy obchodů akcií v den obchodování. Významnost události je vyjádřena odchylkou v procentech směrem nahoru od průměrného zobchodovaného množství akcie daného měsíce.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses