Podpora sémantiky v CMS Drupal - Kubaliak, Lukáš (2011)
Práca sa zaoberá problematikou podpory sémantiky v známych redakčných systémoch. Jej cieľom je zhrnúť metódy a technológie sémantického webu. Opisuje možnosti využitia týchto technológii a ich dostupnosť pre verejnosť. V práci sme dospeli k záveru, že dostupné technológie a metódy sú na úrovni ich nasadzovania v bežnom živote. V prípade sémantickej podpory CMS Drupal sme vyvinuli nástroj na rozšírenie jeho podpory sémantických formátov. Tento nástroj umožňuje tomuto systému exportovať svoje informácie vo forme Topic Maps a XML zápisu XTM.