Podpora sémantiky v CMS Drupal - Kubaliak, Lukáš; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Hazucha, Andrej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Práca sa zaoberá problematikou podpory sémantiky v známych redakčných systémoch. Jej cieľom je zhrnúť metódy a technológie sémantického webu. Opisuje možnosti využitia týchto technológii a ich dostupnosť pre verejnosť. V práci sme dospeli k záveru, že dostupné technológie a metódy sú na úrovni ich nasadzovania v bežnom živote. V prípade sémantickej podpory CMS Drupal sme vyvinuli nástroj na rozšírenie jeho podpory sémantických formátov. Tento nástroj umožňuje tomuto systému exportovať svoje informácie vo forme Topic Maps a XML zápisu XTM.
Vedoucí práce: Vojtěch Svátek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses