Možnosti ekonomického růstu nejchudších zemí - Hrubý, Vít; Lipka, David; Minárik, Pavol; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce je věnována problematice ekonomického růstu chudých, nejméně rozvinutých zemí. Pro tuto skupinu zemí, do které patří převážná část Subsaharské Afriky, je charakteristické, že za poslední půlstoletí nevykázala téměř žádný ekonomický růst na jednoho obyvatele. Tento fakt je na první pohled překvapivý při porovnání s ekonomickým vývojem ostatních skupin zemí rozvojového světa. Ekonomický rozdíl mezi nejméně rozvinutými zeměmi na jedné straně a zeměmi rozvíjejícími a rozvinutými na straně druhé se stále zvětšuje i přes úsilí mezinárodních rozvojových agentur. Cílem mé práce je nalézt odpověď na otázku, jaké jsou příčiny slabé ekonomické výkonnosti nejméně rozvinutých zemí.
Vedoucí práce: David Lipka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses