Finanční analýza společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. - Chochrunová, Alexandra (2010)
Tato diplomová práce se věnuje finanční analýze, přičemž vysvětluje všechny její atributy a postupy. Ty jsou pak aplikovány na příkladě společnosti T-Mobile, a.s. Jádrem této analýzy je zpracování oficiálních finančních výkazů podniku. Zvláštní důraz je kladen na bankrotní modely. Cílem je posoudit dosavadní hospodářský vývoj společnosti a jeho současnou pozici na trhu, včetně srovnání s konkurencí. Práce zhodnocuje finanční zdraví podniku v letech 2005 až 2009.