Účetní odpisování dlouhodobého majetku - Michálková, Veronika (2011)
Předmětem této bakalářské práce je v teoretické části charakterizovat účetní odpisy dlouhodobého majetku dle českých účetních předpisů. Především pak představení několika různých metod odpisování včetně poměrně nové metody komponentních odpisů. V praktické části budou uvedeny konkrétní příklady a porovnání výsledků při použití různých metod odpisování. Uvedené postupy budou dokumentovány na údajích z konkrétní firmy. Použití nové formy odpisování, tedy odpisů komponentních, pak bude zobrazeno na příkladu s fiktivními daty.