Účetní odpisování dlouhodobého majetku - Michálková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Stejskalová, Irena, 1957-; Sovová, Jarmila (2011)
Předmětem této bakalářské práce je v teoretické části charakterizovat účetní odpisy dlouhodobého majetku dle českých účetních předpisů. Především pak představení několika různých metod odpisování včetně poměrně nové metody komponentních odpisů. V praktické části budou uvedeny konkrétní příklady a porovnání výsledků při použití různých metod odpisování. Uvedené postupy budou dokumentovány na údajích z konkrétní firmy. Použití nové formy odpisování, tedy odpisů komponentních, pak bude zobrazeno na příkladu s fiktivními daty.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: investiční majetek; účetnictví; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; capital assets; accounting; bachelor's theses