Řízení likvidity firmy MEVA, a.s. - Trybula, Stanislav (2011)
Cílem práce je charakterizovat finanční řízení podniku se zaměřením na řízení likvidity. V teoretické části jsou uvedeny definice základních pojmů platební schopnosti, plán likvidity a faktory, které likviditu ovlivňují. Dále jsou zde rozděleny ukazatele finanční analýzy, a to na poměrové a rozdílové. Poslední kapitola teoretické části se zabývá tématem řízení pohledávek, se zaměřením na jejich vymáhání a faktoring. V praktické části představím společnost MEVA, a.s, její historii a předmět podnikání. Řízení likvidity se provádí pomocí ukazatelů likvidity, rentability, čistého pracovního kapitálu, cash flow a ukazatele cash flow likvidity. Poslední kapitola praktické části je zaměřena na strukturu pohledávek a závazků tohoto podniku