Systémy měření výkonnosti v podniku služeb - Kruliš, Jan (2011)
Práce na téma Měření výkonnosti v podniku služeb definuje a systematicky shrnuje proces zjišťování podnikové výkonnosti. Vymezuje termíny a uvádí základní principy a teoreticky vymezuje možnosti provedení této zajímavé disciplíny. V praktické části práce jsou teoretické postupy aplikovány na existující společnost ČEZ Správa majetku s. r. o. Měření jeho výkonnosti se provádí pomocí finančních ukazatelů rentability, likvidity, zadluženosti a finanční páky. Dále pomocí komplexního ukazatele ekonomická přidaná hodnota. Na závěr je ukázka možnosti zjištění výkonnosti podniku pomocí specializované internetové aplikace Ministerstva průmyslu a obchodu.