Systémy měření výkonnosti v podniku služeb - Kruliš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana; Stejskalová, Irena, 1957- (2011)
Práce na téma Měření výkonnosti v podniku služeb definuje a systematicky shrnuje proces zjišťování podnikové výkonnosti. Vymezuje termíny a uvádí základní principy a teoreticky vymezuje možnosti provedení této zajímavé disciplíny. V praktické části práce jsou teoretické postupy aplikovány na existující společnost ČEZ Správa majetku s. r. o. Měření jeho výkonnosti se provádí pomocí finančních ukazatelů rentability, likvidity, zadluženosti a finanční páky. Dále pomocí komplexního ukazatele ekonomická přidaná hodnota. Na závěr je ukázka možnosti zjištění výkonnosti podniku pomocí specializované internetové aplikace Ministerstva průmyslu a obchodu.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance podniku; měření výkonnosti; Balanced Scorecard; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; business finance; performance measurement; Balanced Scorecard; bachelor's theses