Systémy měření výkonnosti v podniku služeb - Linhart, Jan (2011)
Cílem této práce je zdokumentovat aktuální metody řízení výkonnosti a komparovat je s metodami konkrétního podniku. V teoretické části jsou rozebrány používaná měřítka a metody pro výpočet výkonnosti. Zpracovaná teorie je aplikovaná na podnik HPV Engineering s.r.o. V praktické části je proveden výpočet základních finančních ukazatelů pro zjištění výkonnosti firmy ve třech sledovaných letech. Vypočtené hodnoty z jednotlivých let jsou porovnávány mezi sebou a průměrnými hodnotami v odvětví. Další část praktické části obsahuje popsání a zhodnocení používané metody individuálního hodnocení zaměstnanců.