Private equity - leveraged buyouts a KKR - Haško, Miroslav (2011)
Diplomová práca sa zaoberá pochopením a opisom private equity odvetvia, ktoré je súčasťou skupiny alternatívnych aktív. Práca, vo svojej prvej časti, sleduje oboznámenie čitateľa s teoretickým zázemím a základnými pojmami, ktoré sú v tomto sektore používané. V nasledujúcej časti se čitateľ dostáva k praktickej oblasti, kde je zoznámený so štatistickými dátami z odvetvia private equity. Pozorovaním trhu sa práca snaží odpovedať na otázky, ktoré by mohli čitateľov napadnúť v predchádzajúcej časti a tak isto pomôcť pochopiť fungovanie business modelu private equity firiem. Je tu vytvorený nosný základ pre poslednú časť, kde sú v detaile analyzované buyouty, ich história a súčasnosť, a tiež tvorba hodnoty v tomto type private equity. Na záver, je na praktickom príklade urobený odhad subjektívnej hodnoty pre podiely jednej z najväčších a najvýznamnejších private equity firiem - firmy Kohlberg Kravis Roberts. Na tomto príklade je vidieť tvorbu hodnoty v buyoutech a zoznam rizík, ktoré tvorbu hodnoty môžu ovplyvniť.