Charakteristika výkazu Zisků a ztrát s cílem ukázat využití údajů z něj v řízení firmy - Bílá, Petra (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou výkazu zisků a ztrát, jeho obsahem a vypovídací schopností pro finanční řízení firmy. Zkoumá, jakým způsobem a kde jsou informace z výkazu zisků a ztrát využívány a jestli jsou tyto informace pro řízení dostatečné. Teoretické poznatky z první části práce jsou pak využity při rozboru výkazu zisků a ztrát a analýze hospodaření společnosti ARSTAV s.r.o.