Lázně a mladá generace - Cholavová, Ivana; Mlejnková, Lena; Hulanová, Magda; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast lázeňství v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část si na začátku klade za cíl vymezit základní pojmy, uvést právní rámec vztahující se k tématu a uvést organizace zabývající se lázeňstvím. Zaměřuje se také na vznik prvních lázní na území Evropy a poté především na našem území. Významný podíl teoretické části tvoří informace o vztahu lázeňství a cestovního ruchu. Tato část je zakončena uvedením trendů, příležitostí a hrozeb do budoucna. Praktická část je zaměřena na analýzu současné nabídky lázní. Podstatná část práce se věnuje údajům získaným z dotazníkových šetření a ověřením na začátku stanovených hypotéz. Součástí je také reakce lázeňských subjektů na výsledky šetření. Výsledky práce mohou využít lázeňské subjekty pro rozšíření své nabídky, a tím oslovení dalších osob.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses