Ekonomické aspekty sjednocení Korejského poloostrova - Malá, Marie (2011)
Hlavním cílem práce je nastínit možnosti budoucího vývoje Korejského poloostrova se zaměřením na nejpravděpodobnější z nich - sjednocení, jeho hlavní problematické body a odhadované náklady. Otázka sjednocení je rozebírána jednak na základě diametrálně odlišného vývoje států po druhé světové válce a vývoje jejich vzájemných vztahů od jejich rozdělení, jednak vzhledem k současné situaci v KLDR a v neposlední řadě s ohledem na mezinárodní aspekty sjednocení a jeho dopad na ostatní státy.