Ekonomické aspekty sjednocení Korejského poloostrova - Malá, Marie; Pavlík, Petr, 1957-; Zapletal, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Hlavním cílem práce je nastínit možnosti budoucího vývoje Korejského poloostrova se zaměřením na nejpravděpodobnější z nich - sjednocení, jeho hlavní problematické body a odhadované náklady. Otázka sjednocení je rozebírána jednak na základě diametrálně odlišného vývoje států po druhé světové válce a vývoje jejich vzájemných vztahů od jejich rozdělení, jednak vzhledem k současné situaci v KLDR a v neposlední řadě s ohledem na mezinárodní aspekty sjednocení a jeho dopad na ostatní státy.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses