Postavení Brazílie ve světové ekonomice - Konečná, Radka (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá postavením brazilské ekonomiky na světovém trhu a hodnotí její současný stav. Práce je rozdělena do tří kapitol a všechny body, o kterých pojednává, jsou hodnoceny z pohledu využití na mezinárodním trhu. V první kapitole jsou stručně popsány ty charakteristiky země, které mají největší význam pro mezinárodní obchod. Dále je zmíněn její hospodářský vývoj. Druhá kapitola se zabývá současnou ekonomickou situací Brazílie, jsou zde popsány nejdůležitější makroekonomické ukazatele. Nakonec se práce věnuje konkrétnímu postavení země ve světové ekonomice, a to prozkoumáním její pozice na mezinárodním trhu a teritoriální struktury zahraničního obchodu.