Fenomén "ovládání" v IFRS s bližším zaměřením na jeho ztrátu - Ťápalová, Hana; Vašek, Libor, 1978-; Dvořáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
V dnešní moderní době se setkáváme s propojováním podniků v rámci celého globalizovaného světa, díky čemuž konsolidace stále více nabývá na svém významu. Diplomová práce je zaměřena na skupinu pekáren, jejichž akcie jsou veřejně obchodovatelné na kapitálovém trhu EU a která musí povinně na konci účetního období vyhotovit konsolidovanou účetní závěrku v souladu s pravidly IFRS. Diplomová práce je rozdělena do dvou tematických celků. První celek je zaměřen na vysvětlení samotného procesu konsolidace. Čtenář se seznámí se základními pojmy, s důvody a postupy sestavení konsolidované účetní závěrky či jejím účelem. Druhá část, kterou považuji za stěžejní, je zaměřena na vysvětlení problematiky ztráty ovládání. Obě části jsou vysvětlovány na ilustračních příkladech pro lepší pochopení.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses