Reforma zdravotnictvi v USA - Keprta, Jan (2011)
Bakalářská práce analyzuje předpokládané dopady současných reformních kroků ve zdravotnictví Spojených států amerických. Vychází z popisu současného systému zdravotnictví v USA a zmiňuje hlavní důvody vedoucí k nutnosti reformy amerického zdravotnictví. V práci jsou popsány jednotlivé reformní kroky představené v zákoně "Affordable care act". Součástí práce je i popis reformních trendů ve zdravotnictví ve světě. Autor popisuje možné dopady reformy právě v závislosti na těchto trendech.