NAFTA na počátku 21. století - Nyklová, Hana (2011)
Práce se zabývá dohodou o volném obchodu NAFTA. První kapitola poskytuje přehled o vzniku dohody NAFTA, oblastech její působnosti, doplňkových dohodách a institucionální struktuře. Druhá kapitola se zaměřuje na přínosy a problémy, které NAFTA přinesla v praxi. Třetí kapitola se zabývá jednáními o dohodě FTAA a důvody jejich dosavadního neúspěchu.