Porovnání přístupů k nákladní železniční dopravě v USA a v EU - Král, Martin; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá nákladní železniční dopravou na území Evropské unie a Spojených států amerických, a to především současným stavem tohoto odvětví. Jejím cílem je porovnat přístupy k tomuto odvětví v obou regionech. Úvodní dvě kapitoly jsou pojaty jako teoretické nastínění dopravy jako takové, se zaměřením na dopravu železniční a její specifika. V další části práce je pak popsána současná pozice nákladní železniční dopravy v EU a USA na prahu 21. století.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses