Americko - mexické vztahy na prahu 21. století - Černá, Hana; Jiránková, Martina, 1967-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Mexiko a USA -- rozvojová země s teprve velmi krátkou tradicí demokracie a světově nejvyspělejší ekonomika mající na poli mezinárodních vztahů vždy první slovo - na první pohled dvě markantně odlišné země. A přece jenom spolu mají mnoho společného, obě země nespojuje jen geografická blízkost, významnou roli hraje jak společná minulost, tak dalo by se i říci i společná budoucnost. Jsou si sobě navzájem významnými obchodními partnery a bez vzájemné komunikace a spolupráce se již neobejdou. Hlavním cílem této bakalářské práce je postupně rozebrat odlišnosti obou států, analyzovat obě ekonomiky, poukázat na jejich propojenost a v závěru dojít k možnostem, jak lze vzájemné vztahy zlepšit.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses