Hospodaření Fakultní nemocnice Královské Vinohrady - Kremová, Alice (2011)
Hlavním cílem předložené bakalářské práce je analyzovat a zhodnotit situaci v hospodaření Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a porovnat ji s průměrným stavem za ČR. Práce používá ukazatele finanční analýzy, které jsou okomentovány s ohledem na neziskovou povahu činnosti sledované příspěvkové organizace, která je zřízená Ministerstvem zdravotnictví. Dále je sledována obložnost a jiné ukazatele využití lůžkového fondu. Práce využívá k analýze nejčastěji časovou řadu let 2006 -- 2009. V neposlední řadě jsou popsány vybrané aspekty zdravotnického systému v ČR a jeho trendy.