Současný stav a perspektivy udržitelného rozvoje cestovního ruchu ve Středočeském kraji - Lexa, Jiří; Indrová, Jarmila; Zábranská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje cestovního ruchu. Jejím cílem je zmapovat jeho současný stav a určit z něho vyplývající perspektivy rozvoje ve Středočeském kraji. Teoretická část je věnována problematice udržitelného rozvoje cestovního ruchu na globální, evropské i národní úrovni. Důraz je dále kladen na analýzu šetrných forem cestovního ruchu ve Středočeském kraji a zhodnocení na základě vybraných indikátorů udržitelného rozvoje cestovního ruchu. Analytická část obsahuje analýzu povědomí o udržitelném rozvoji cestovního ruchu ve Středočeském kraji na základě dotazníkového šetření. Součástí jsou i návrhy do budoucna.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses