Uznání státu v současném mezinárodním právu - Sádlová, Martina; Kochan, Jan, 1977-; Pospěchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Proces vzniku nových států se dodnes nezastavil a svou nezávislost vyhlašují stále nová území. Jejich účast na mezinárodním poli je však podmíněna uznáním ze strany ostatních států. Současné mezinárodní právo neobsahuje normu, která by zakládala povinnost existujícím státům uznávat státy nové. Postoj existujících států při uznávání států nových ovlivňuje jejich aktuální politická situace a zájmy. Tato bakalářská práce identifikuje faktory, které mají rozhodující vliv na státy při uznávání států nových. Práce uvádí důvody, proč někteří členové mezinárodního společenství vybraný stát uznávají a někteří nikoli.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses