Financování mateřských škol - případová studie MŠ v Praze 10 - Karolová, Michaela (2011)
Bakalářská práce se zabývá popisem vzdělávacího systému a způsobu rozdělování finančních prostředků na regionální úrovni. Úvodní část práce se věnuje popisu školství obecně, je zde popsána hlavně normativní metoda financování škol. Navazující část se již přímo zaměřuje na charakteristiku regionálního financování v městské části Praha 10 včetně demografické analýzy. Závěrečná část rozebírá čerpání a využití finančních prostředků mateřskou školou Omská v Praze 10 a hodnotí její dosavadní hospodaření se svěřenými prostředky. Práce by měla odhalit některé problémy regionálního financování a navrhnout možná zlepšení.