FARMAKOEKONOMIKA Z POHLEDU ZÁJMOVÝCH SKUPIN - Pohlová, Martina (2011)
Tato práce se zabývá farmakoekonomikou a možnostmi jejího využití z pohledu zájmových skupin působících ve zdravotním systému. Farmakoekonomika je relativně novým vědním oborem, jehož účelem je napomoci k efektivní alokaci omezených zdrojů v sektoru zdravotnictví. První kapitola analyzuje vývoj výdajů ve zdravotnictví ČR. Druhá kapitola popisuje problematiku farmakoekonomického výzkumu. Třetí kapitola pojednává o možných způsobech využití farmakoekonomiky zájmovými skupinami.