FARMAKOEKONOMIKA Z POHLEDU ZÁJMOVÝCH SKUPIN - Pohlová, Martina; Maaytová, Alena; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá farmakoekonomikou a možnostmi jejího využití z pohledu zájmových skupin působících ve zdravotním systému. Farmakoekonomika je relativně novým vědním oborem, jehož účelem je napomoci k efektivní alokaci omezených zdrojů v sektoru zdravotnictví. První kapitola analyzuje vývoj výdajů ve zdravotnictví ČR. Druhá kapitola popisuje problematiku farmakoekonomického výzkumu. Třetí kapitola pojednává o možných způsobech využití farmakoekonomiky zájmovými skupinami.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses