Ekonomika Jižní Koreje vnitřní a vnější souvislosti - Vojtíšková, Markéta (2010)
První kapitola zachycuje hospodářský vývoj Korejské republiky od konce druhé světové války do devadesátých let, a to s ohledem na vnitřní i vnější aspekty. Druhá kapitola analyzuje současnou vnitřní ekonomickou situaci. Zabývá se korejským zemědělstvím, průmyslem a službami. Dotýká se dopadů asijské krize z roku 1997 a finanční krize z roku 2008. V třetí kapitole jsou shrnuty vnější vztahy Korejské republiky. Je zde mj. zachycena korejská obchodní politika, zahraniční obchod, členství v mezinárodních organizacích a vztahy s vybranými zeměmi.