Postavení Rakouska ve světové ekonomice - Pavlík, Adam (2010)
Diplomová práce "Postavení Rakouska ve světové ekonomice" si klade za cíl detailně analyzovat rakouskou ekonomiku a její vývoj v posledních letech z hlediska základních makroekonomických agregátů. Rovněž popisuje situaci a chování země za světové finanční krize. Snaží se odhalit slabé i silné stránky rakouského hospodářství. Rakousko je zde vždy srovnáváno s ostatními státy, se světovou či evropskou ekonomikou. Práce je členěna do pěti kapitol, podrobně se zabývajících po řadě hrubým domácím produktem, trhem práce, zaměstnaností a vzděláním, monetární politikou, platební bilancí a nakonec finanční krizí z rakouské perspektivy. Obsah diplomové práce je čistě ekonomické povahy, jiných oborů se dotýká pouze okrajově.