Mezinárodní měnový fond a Skupina Světové banky jako součást globální governance - Hrubá, Lenka; Cihelková, Eva, 1952-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem diplomové práce je zanalyzovat činnost Mezinárodního měnového fondu a Skupiny Světové banky jako součásti globální governance při řešení problémů současného světového hospodářství a zhodnotit budoucí postavení těchto organizací prostřednictvím rozboru jejich reforem. První kapitola charakterizuje proces globalizace, definuje globální problémy a význam globální governance. Druhá kapitola je věnována konkrétní roli Mezinárodního měnového fondu a Skupiny Světové banky v globální governanci, analyzuje jejich strukturu, činnost, rozhodovací procesy a funkce při řešení vybraných globálních problémů. Třetí kapitola se pak snaží upozornit na slabiny, nedostatky a problémy obou organizací a zkoumá způsoby, jak se s nimi vypořádat.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses