Motivace zaměstnanců v neziskové organizaci - Kovářová, Veronika (2011)
Cílem této bakalářské práce je zjistit hlavní faktory motivující pracovníky v neziskových organizacích a faktory vedoucí k jejich spokojenosti. Dalším cílem je vyšetřit aktuální stav motivace zaměstnanců ve dvou nestátních neziskových organizacích. V první části práce je vymezen neziskový sektor se zaměřením na nestátní neziskové organizace. Dále je vysvětlena motivace, faktory ji ovlivňující, několik teorií motivace a propojení motivace se spokojeností. V druhé části jsou představeny dvě nestátní neziskové organizace a následně je v nich pomocí rozhovorů a dotazníkového šetření zjištěn současný stav motivace a spokojenosti pracovníků.