Zdravotně postižení jedinci a jejich zapojení na trhu práce v rámci chráněných dílen - Tvrdková, Denisa; Hubinková, Zuzana, 1971-; Cipro, Martin, 1968-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato práce pojednává o možnosti integrace osob se zdravotním postižením na trhu práce v rámci chráněných dílen. V teoretické části se věnuji definici pojmu osoby se zdravotním postižením, a to především s mentálním a kombinovaným postižením. Dále charakterizuji trh práce pro osoby se zdravotním postižením, a následně vysvětluji rozdíl mezi chráněnou pracovní dílnou a sociálně terapeutickou dílnou. V praktické části využívám metody rozhovorů k získání informací o aktuální situaci chráněných pracovních dílen a sociálně terapeutických dílen v České republice. Cílem této práce je prostřednictvím analýzy dat získaných z rozhovorů nalézt dobrou praxi ve fungování chráněných pracovních dílen a sociálně terapeutických dílen, které využívají lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Na základě získaných informací jsem navrhla optimální způsob fungování dílen.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses