Úskalí a výhody zaměstnávání zdravotně postižených v České republice - Macáková, Monika (2011)
Tato práce se zabývá problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Teoretická část se zaměřuje na pracovní trh v České republice v souvislosti se zaměstnáváním zdravotně postižených osob. V části praktické jsou analyzovány výsledky z průzkumu, který za pomoci dotazníku zkoumá současnou situaci na trhu práce. Cílem této práce je tedy popsat pracovní trh České republiky a možnosti, které jsou v tomto prostředí poskytovány a nabízeny osobám se zdravotním postižením.