Psychologické aspekty zaměstnání na Základní škole - Bělíčková, Helena; Cipro, Martin, 1968-; Bedrnová, Eva, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavními cíli diplomové práce bylo provést analýzu pracovní spokojenosti a zmapovat dodržování zásad duševní hygieny mezi zaměstnanci základní školy. V teoretické části jsou popsány základní pojmy pracovní spokojenosti, vybrané teorie motivace pracovního jednání a faktory ovlivňující pracovní spokojenost. Dále je představena problematika duševní hygieny, faktory duševního zdraví a nejdůležitější zásady psychohygieny. Praktická část potom s využitím teoretických poznatků odhaluje problematické oblasti pracovní spokojenosti a nedostatková místa v duševní hygieně zaměstnanců základní školy. K realizaci výzkumu posloužily jako metodické postupy: analýza internetových stránek školy, dvě dotazníková šetření a rozhovory. Výsledky výzkumu jsou přehledně uspořádány do tabulek a grafů. Nejdůležitější zjištění a doporučení shrnuji v posledních částech práce a v závěru.
Vedoucí práce: Martin Cipro
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses