Víceúrovňová ekonomická governance příklad jihovýchodní Asie - Wagnerová, Markéta (2011)
Práce je zaměřena na charakteristiku ekonomické governance, jejích úrovní a změn, ke kterým došlo v souvislosti s událostmi v jihovýchodní Asii v letech 1997/1998. Podrobněji je rozebrána úloha jednotlivých úrovní při řešení asijské finanční krize, která ukázala slabiny ekonomické governance. V reakci na tuto krizi došlo k mnohým změnám. V rámci regionu jihovýchodní Asie byly tyto změny zaměřeny na reformu Mezinárodního měnového fondu, vznik regionální spolupráce v daném regionu a reformy v rámci jednotlivých států. Součástí práce je i zhodnocení vývoje governance ve státech jihovýchodní Asie podle světových ukazatelů governance WGI.