Víceúrovňová ekonomická governance příklad jihovýchodní Asie - Wagnerová, Markéta; Hnát, Pavel, 1981-; Bič, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce je zaměřena na charakteristiku ekonomické governance, jejích úrovní a změn, ke kterým došlo v souvislosti s událostmi v jihovýchodní Asii v letech 1997/1998. Podrobněji je rozebrána úloha jednotlivých úrovní při řešení asijské finanční krize, která ukázala slabiny ekonomické governance. V reakci na tuto krizi došlo k mnohým změnám. V rámci regionu jihovýchodní Asie byly tyto změny zaměřeny na reformu Mezinárodního měnového fondu, vznik regionální spolupráce v daném regionu a reformy v rámci jednotlivých států. Součástí práce je i zhodnocení vývoje governance ve státech jihovýchodní Asie podle světových ukazatelů governance WGI.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses