Realizace vzdělávací politiky EU v ČR - Poláčková, Veronika; Němcová, Ingeborg, 1957-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce charakterizuje vývoj a současný stav vzdělávací politiky Evropské unie. Zaměřuje se hlavně na program Erasmus a jeho implementaci v ČR na příkladu pěti vysokých škol v Praze. První část práce popisuje historii vzdělávací politiky od vzniku EU po zavedení strategie Evropa 2020 a věnuje se orgánům a institucím ovlivňující vzdělávání v EU. Druhá kapitola představuje Program celoživotního učení a další komunitární programy na podporu vzdělávání, kromě toho se zabývá i operačními programy v České republice. Třetí, závěrečná, část je zaměřena na program Erasmus, jeho praktické využití v ČR, konkrétně na pěti vybraných univerzitách na území hlavního města.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses