Analýza marketingových komunikací francouzské kosmetické značky na českém trhu - Musilová, Zuzana (2011)
Tato práce pojednává o komunikační strategii francouzské značky přírodní kosmetiky L'OCCITANE na českém trhu. Cílem práce je popsat komunikační mix, analyzovat dosavadní komunikace společnosti a stanovit možnosti zvýšení jeho efektivity a optimalizace. Teoretická část se zaměřuje na nástroje marketingového mixu, kam patří i propagace (marketingové komunikace). Následuje popis současného vývoje komunikací, komunikačního mixu a faktorů ovlivňujících optimální kombinaci jednotlivých komunikačních prvků. Pozornost je věnována kosmetickému průmyslu a jeho vývoji se zaměřením na Českou republiku. Praktická část seznamuje se společností L'OCCITANE, její značkou a produktem. Následně se zaměřuje na působení značky na českém trhu, popisuje a analyzuje nástroje jejího komunikačního mixu. Závěr nastiňuje budoucí směr a možná doporučení pomocí SWOT analýzy.