Komplexní zóna volného obchodu vymezení a případová studie (EU - Jižní Korea) - Knebel, Petr; Hnát, Pavel, 1981-; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce popisuje základní vlastnosti komplexních zón volného obchodu a ukazuje je na příkladu smlouvy mezi Evropskou unií a Jižní Koreou. První kapitola se zabývá teoretickými aspekty komplexních zón volného obchodu. Druhá kapitola analyzuje potenciál korejské ekonomiky a korejskou strategii v oblasti regionálních integrací. Třetí kapitola rozebírá závazky obsažené ve smlouvě mezi EU a Jižní Koreou a odhaduje jejich dopady na vzájemné obchodní vztahy.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses