Analýza pracovní spokojenosti ve stavební společnosti - Švecová, Petra (2011)
Cílem diplomové práce byla analýza pracovní spokojenosti zaměstnanců ve stavební společnosti. Jako teoretický podklad práce byla zpracována problematika spokojenosti, motivace a stimulace pracovníků. Analýza byla provedena formou písemného dotazníkového šetření ve vybrané společnosti. Respondenti byli dotazováni na spokojenost s organizací a náplní práce, pracovním prostředím, mezilidskými vztahy, přímým nadřízeným, podmínkami vzdělávání a osobního rozvoje a na spokojenost s hodnocením a odměňováním. U respondentů byl dále zkoumán vztah k organizaci a úroveň motivace. Na základě výsledků analýzy byly prezentovány návrhy a doporučení, jejichž realizace by měla přispět k větší spokojenosti zaměstnanců.