Srovnání výnosových metod ocenění podniku - Horáček, Jiří (2011)
Obsahem diplomové práce "Srovnání metod DCF a EVA pro ocenění podniku" je provedení jednak obecného porovnání výnosových metod Diskontovaných peněžních toků, ve všech variantách entity, equity i APV, a metody Ekonomické přidané hodnoty, a také praktická apikace všech metod na ocenění konkrétního podniku a následné porovnání výsledků. Práce se zaměřuje na případy, kdy se výše uvedené metody budou shodovat a naopak jaké jsou mezi nimi rozdíly.